Konger og dronninger

Helleberg_Chr4_Leonora Christine_omslag_FINAL.indd

”Leonora Christine” er romanen om Kirsten Munk og Christian den 4.’s datter. Maria Helleberg fortæller historien om kongedatteren, der spillede højt spil i magtens centrum – men det blev hendes vedvarende loyalitet mod sin mand, Corfitz Ulfeldt, der skulle koste hende dyrt: 22 år i Blåtårn.

 

Læs mere om bogen HER

kongens_kvinder

Christian den Fjerde, en af de største og mest folkekære konger i Danmarkshistorien, er omdrejningspunktet i “Kongens kvinder”. Her fortæller Maria Helleberg historien om de tre kvinder, som styrede manden, der styrede landet: Ellen Marsvin, Kirsten Munk og Vibeke Kruse.

 

Læs mere om bogen HER.

engleshjerte

“Engelshjerte” er den dramatiske fortælling om en af Danmarkshistoriens mere kuriøse ægteskaber. Maria Helleberg fortæller hele historien om, hvordan Anne Sophie Reventlow blev Frederik den Fjerdes kone til venstre og siden højre hånd.

 

Læs mere om bogen HER.

dagmar

”Dagmar” er romanen om en af de mest utrolige skæbner i det danske kongehus. Maria Helleberg fortæller historien om kejserinde Maria Feodorovna, der placeres i en kolossal magtfuld position i Rusland, men må sande at hun først og fremmest er – danske Dagmar.

 

Læs mere om bogen HER.

dronningeskole

”Dronningeskolen” er romanen om Caroline Amalie, der forelsker sig i sin ti år ældre gudfar, prins Christian Frederik, og kommer på hård prøve, da det ser ud til, at de sammen bliver Danmarks næste kongepar. Maria Helleberg fortæller historien om et ægteskab, der har præget Danmarkshistorien dramatisk.

 

Læs mere om bogen HER.

kaerlighedsbarn

”Kærlighedsbarn” er en medrivende historie om en usædvanlig kvindeskæbne. Maria Helleberg fortæller her om Struensees uægte barn, horeungen, som han fik med den landsforviste dronning Caroline Mathilde. Louise Augusta var på én gang en sanselig aristokrat og revolutionær som sin henrettede far.

 

Læs mere om bogen HER.

magt_maske

“Mathilde – Magt og maske” er romanen om dronning Caroline Mathilde, der som 15-årig blev gift med den sindssyge Christian den Syvende, fik et kærlighedsforhold til Struensee og blev landsforvist.

 

Læs mere om bogen HER.