Thomasines frihed

ROS_Maria Helleberg_Thomasines frihed_omslag_FINAL.indd

Thomasine Gyllembourg var en af guldalderens banebrydende forfattere. En stærk og uafhængig kvinde, som gik imod konventionerne og havde modet til at vælge sin egen vej.

 

Alt har sin pris: Friheden, kunsten, kærligheden. Thomasine gifter sig med sin lærer, Peter Andreas Heiberg, og får sin eneste søn Johan Ludvig. Heiberg er hendes menneskelige ideal, men de finder ikke hinanden i ægteskabet. Heiberg er republikaner, ateist, og kæmper polemisk imod alle autoriteter. Han landsforvises og mister alt: sit sprog, publikum, teater. Og til sidst også kone og barn, for Thomasine gifter sig med den mand, hun har forelsket sig i, den svenske adelsmand Carl Gyllembourg. I samme åndedrag mister hun sin søn, et krav fra Heiberg for at acceptere skilsmissen. Men kan selv det mest elskede menneske fylde hele ens liv? Erstatte ens barn? Som forfatter finder Thomasine sin egen inderste uerstattelige frihed. Men også den har sin pris.

 

Køb bogen HER.

 

Uddrag fra bogen

Læs et uddrag fra romanen Thomasines frihed HER.

 

Pressen skrev

»Et vellykket, ømt og skarpt indlevet flimmer.« – Weekendavisen

»Det lykkes til fulde at give et dækkende og farverigt billede af den danske romantik. Her kigger Oehlenschläger ubesværet indenfor.«
* * * * – Berlingske